BOLT Architecture

DEAN ST

 
 

RESIDENTIAL

A couple, witnessing the influx of developments throughout Brooklyn, wanted to develop their property.  After a routine zoning & building analysis and feasibility study, BOLT proposed a 50-foot-tall mixed-use building on a street lined with existing turn-of-the-century row houses. The seven residential units, community facility, indoor recreation space and laundry room infuse a modern vibe.  

The building’s facade will be constructed out of metal clad and wood veneer, which acts as a light shelf, providing sun shading to southern facing facade. The facade’s design honors the West African heritage of the property owners.

  • DEAN ST
  • BROOKLYN
  • MIXED USED BUILDING
IMG_5987.jpg
 

BEFORE

 
IMG_6002.jpg
Final front rend 3.jpg
 

AFTER

 
Final rear rend 2.jpg
 
Final bedroom 2.jpg
Final living room 2.jpg
Final bedroom 1 .jpg
 

SIMILAR  PROJECTS