BOLT Architecture

MONTESSORI

 
 

SCHOOL 

A Montessori decided to expand their early childhood and universal pre-k center from one to two sites. BOLT Architecture was retained to renovate and convert the use of the rear quadrant of a former paper-mill/office building to an education facility for children between the ages of 2 - 6 years.  The proposal included the 4,500 Sq Ft construction area and a budget of $450,000.  The design was inspired and informed by the youthfulness and  exuberance of Montessori-style education.  The design emphasizes texture and social development.  The space was divided into 4 classrooms, a welcoming area for parents, two administrative offices and a staff pantry with kitchenette.  The challenge to this project included soil noted for hazardous material.

  • MONTESSORI SCHOOL
  • BROOKLYN
  • 4500 SQ FT
  • $450,000
 
cam3.jpg
 
20141215_151832.jpg

BEFORE

 

 
z.jpg

AFTER

 

 
 
rec_cam2.jpg
cam1.jpg
cam5.jpg
 

SIMILAR  PROJECTS